Hvorfor er tankefeltterapi også daglig tale kaldt TFT sådan et effektivt værktøj?

Og hvordan kan det være at det virker både på fysiske og psykiske symptomer?

DETTE KURSUS SKAL JEG PÅ, GIV MIG VENLIGST EN PLADS

Pris. 3.495 kr. inkl. grundbog og online videoer

Hvad er Tankefeltterapi

Tankefeltterapi kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med vestens samtaleterapi. Behandlingen består i, at energibanerne (meridianerne), kendt fra bl.a. akupunktur, zoneterapi m.m. stimuleres med en let banken forskellige specifikke steder på kroppen, samtidig med at man fokuserer på sit ubehag 

Når det rationelle tanke giver op

Mange oplever at selv langvarige behandlingsforløb i traditionelle terapiformer viser sig at være uden effekt. Man har måske opnået en dyb forståelse af problemet og den bagvedliggende årsag. Problemet er bare at kroppen stadig gemmer på en ubevidst refleks i sin cellehukommelse, der gør at når man trigges, så vender ubehaget tilbage. Det er derfor nødvendigt at tænke i krop/tanke/følelse som en HELHED, når man behandler psykiske og fysiske problematikker og det er her tankefeltterapi (TFT) og emotionel frihedsteknik (EFT) kommer ind billedet.

Bag om metoden

Tankefeltterapi og Emotionel frihedsteknik tager udgangspunkt i en krop, føle – og tænkehjerne. Største delen af alle mennesker befinder sig i deres tænkehjerne og tror, at de kan rationalisere sig ud af problemerne, men i virkeligheden befinder problemet sig ofte i kropshjernen, hvor vi ikke har den store indflydelse, uden specifikke redskaber som TFT/EFT, der kan forbinde det følelsesmæssige med det fysiske. Vi ved at ved hjælp af TFT/EFT kan vi reparere på kroppens cellehukommelse og på ganske kort tid kan ubehaget behandles og forløses.

Man kan både behandle sig selv eller blive behandlet af en anden. Metoden går ud på at indstille sine tanker og følelser på problemet, f.eks. sidste gang man oplevede at have det, for samtidigt at banke blidt på meridianpunkterne.

Ifølge meridianlæren, som er en ældgammel kinesisk model, så opstår et symptom/ubehag når vores meridianer har en over eller en underenergi. Det fysiske eller psykiske symptom opleves fordi kroppen kan formidle cellernes ubehag. Opfinderen af TFT mente at ubehag opstår som følge af frekvensforstyrrelse i kroppens tankefelt. Uanset om du tror på energibaner i kroppen eller at der er et tankefelt omkring kroppen, så er det vores erfaring at TFT/EFT er den letteste, hurtigste og mest simple behandlingsform. Men det er egentlig lige meget for det vigtigste er at det virker! Og det finder man hurtigt ud af da de fleste oplever effekt allerede ved første behandling.

Effektivt og enkelt

Og det gør det. Vi har en database med mere end 1600 klient-erfaringer og 900 terapeut-erfaringer. Da vi selv oplevede TFT/EFT blev vi enormt begejstrede da den første skepsis havde lagt sig. Siden 2002 har vi beskæftiget os intenst med TFT/EFT – vi har haft mere end 2.200 på 2-dages grundkursus i selvbehandling og 500 er certificeret på vores TFT/EFT terapeutuddannelse. En stor del af disse mennesker kommer fordi de på egen krop har oplevet positiv effekt med TFT/EFT. Metoden er endvidere godkendt som evidensbaseret godkendt metode i USA.

Under en behandling er det vigtigste at man fokuserer på sit ubehag i mens der tappes på meridianpunkterne. Efter ganske kort tid vil man opleve at det ubehag man har vil være blevet opløst. Man banker så at sige ubehaget væk selv om der bruges et meget let tryk. Nogle gange kan man have effekt med selvbehandling og andre gange har man brug for hjælp fra en anden person.

 

DETTE KURSUS SKAL JEG PÅ, GIV MIG VENLIGST EN PLADS

Pris. 3.495 kr. inkl. grundbog og online videoer

Hvem vil have godt af at lære denne simple teknik?

Alle som har et ubehag!

Hvad menes med et ubehag?

Når vi skriver ubehag så er det fordi man i TFT/EFT tager udgangspunkt i en SUD skala. SUD er en forkortelse for Subjective Units of Distress, som er en skala fra 0 – 10. Når man er på 10 betyder det at man har max ubehag og når man er på 0 er man helt fri for ubehag.

OBS – Mange mennesker i dagens Danmark går til hverdag rundt med et ubehag på SUD 4-5 stk. De har vænnet sig til det og det er blevet en naturlig del for dem at have det sådan, fordi de er ikke klar over at der kan gøres noget ved det.

Det autonome nervesystem og TFT/EFT

Et andet og meget spændene egenskab ved tankefeltterapi og emotionel frihedsteknik er dets påvirkning på det autonome nervesystem.
Det autonome nervesystem styrer de ”automatiske” funktioner i kroppen som hjertets banken, vejrtrækningen, kropstemperatur, blodtryk, blod kemien, stofskiftet, immunforsvaret.

Metoden har en direkte påvirkning på hjertet og afbalancerer det autonome nervesystem på meget kort tid. Derved opnås en markant forbedring i både krop, hjerte og sind. Vi oplever ofte at vores klienter bliver svimle fordi deres blodtryk falder for første gang i lang tid.

Der er ikke andre teknikker på markedet der kan genskabe denne balance så hurtigt og effektivt!

Det hurtigst voksende metode på markedet

Tankefeltterapi og EFT er den teknik som er den hurtigst voksende på verdensplan.

Det er super enkelt at bruge og alle kan lære det. Selv en vuggestue lærte det til børnene.

Oprindelse og teori

TFT blev opdaget og udviklet af den nu afdøde kliniske psykolog Dr. Roger Callahan fra universitet i Massachusetts i 1979. I 1993 udviklede hans mest kendte elev Gary Graig, en version af teknikken og kaldte den Emotionel frihedsteknik også kendt som EFT.

Callahan var en anerkendt psykolog, som beklædte flere tillidsposter inden for sit fag, bl.a. var han formand for de amerikanske familiepsykologer. Han var altid på jagt efter nye metoder, og er kendt som en af pionererne inden for kognitiv terapi i tresserne og hypnose i halvtresserne.

Drivkraften bag hans søgen var de nedslående statistikker for helbredelse inden for psykologien – og hans egen angst. Han blev i takt med sin erfaring i stigende grad frustreret over, hvor få klienter han faktisk helbredte i sin klinik. Samtidig var han overbevidst om, at der måtte findes bedre muligheder, og dem satte han sig for at finde

Til hans store held, var hans gode ven i gang med at uddanne sig til kinesiologi og han fik interesse for kroppens meridianbaner. På samme tid havde han igennem to år haft en klient med ekstrem vandskræk. Hun var så bange for vand at selv når hun skulle bade sine to børn så steg hendes angst og ubehag i maven. Under en af sessionerne ved hans pool prøvede han at få hende tættere på bassinet ved at udfordre hende, men hun kunne ikke komme nærmere end to meter. Her fik han pludselig ideen om at banke klienten under øjet ved mavemeridianen. Overraskende og til stor forundring slap hendes angst i maven ret hurtigt. I dag 38 år senere kan selv samme kvinde stå frem og fortælle at hendes vandskræk ikke er vendt tilbage.

Dette var starten på hans banebrydende opdagelse som han kaldte Thougth Field Therapy (TFT)

Hvad er forskellen på tankefeltterapi og emotionel frihedsteknik? Se mere her.

TFT/EFT kan bruges til alle former for ubehag

Her er en oversigt over nogle af de problemstillinger vi har arbejdet med.

 • Angst og panik – at give slip på angst og bekymring
 • Stress management – håndtering af stress ved finansielle forhold
 • Problemer i forhold til andre – at klare vanskelige mennesker
 • Misundelse, jalousi og “Kærlighedssorger” – ændre mønstre i forhold til andre
 • Evindelig udsættelse af problemet eller opgaven, at overkomme frygt og konfliktskyhed
 • Depression
 • Tvangstanker og besættelse
 • Akutte traumer
 • Vrede og raseri – kontrol af vrede mod egne børn
 • Sorg
 • Social angst
 • Angst for at tale til forsamlinger
 • Højdeskræk
 • Flyskræk
 • Tandlægeskræk, angst for scanning og andre medicinske procedure
 • Alle almindelige fobier
 • Fysisk smerte – at håndtere kronisk smerte eller sygdom
 • Afhængighedsproblemer
 • Vaner i forbindelse med afhængighed
 • PTSD – Post Traumatic Stress Disorder
 • ”Sceneskræk” – eliminering af eksamens angst eller nervøsitet ved interview
 • Selvudslettende adfærd – manglende selvsikkerhed
 • Irrationel skyld
 • At opnå den rette kropsvægt
 • Bedre selvværd
 • Manglende mod til at følge sine drømme
 • Ordblindhed
 • Søvnproblemer

Dine undervisere er Lars Mygind og Rosalina Reiter.

Mød teamet

Vi holder løbende kurser i hele landet.

København

Århus

Vejle

DETTE KURSUS SKAL JEG PÅ, GIV MIG VENLIGST EN PLADS

Pris. 3.495 kr. inkl. grundbog og online videoer

Spørgsmål

Så kontakt Hanne Mygind Heilesen på 21 67 78 83 eller indtast dit nummer og vi ringer dig op